Startpagina | Massages | Aromatherapie | Natuurlijke cosmetica | Voedingsadvies | Bachbloesems

Voedingsadvies

voedingsadvies, foto bessensmoothie

Een actieve en evenwichtige levensstijl begint bij de juiste voeding. Het is van essentieel belang dat we ons lichaam elke dag een uitgebalanceerde voeding geven, zodat het de „juiste” voedingsstoffen krijgt om goed te functioneren. Helaas maken we door onze drukke, moderne levensstijl niet altijd een goede keuze wat voeding betreft. We komen laat en moe thuis, schuiven snel een kant-en-klaar maaltijd in de (microgolf)oven of halen ergens een broodje of andere snack.
Voor velen onder ons is het moeilijk om tegemoet te komen aan de voedingskundige behoeften. We eten vaak te veel vet en eiwitten, drinken te weinig of krijgen niet voldoende essentiële vitaminen en mineralen binnen. Het is dus belangrijk dat we er goede eetgewoonten op na houden, zodat ons lichaam optimaal kan functioneren. Een evenwichtige voeding is echter slechts één van de voorwaarden die nodig zijn om gezond en fit te blijven. Vochtinbreng en lichaamsbeweging zijn de twee andere essentiële factoren die een algeheel welzijn bevorderen en die een grote rol spelen als het gaat om gewichtsbeheersing.

Voedingsadvies praktisch:

Voedingsadvies is zeker niet enkel bedoeld voor mensen die willen vermageren. Ook als je op een gezonde manier wat in gewicht wil bijkomen, of nood hebt aan wat hulp bij het opstellen van een evenwichtig menu, kun je terecht bij aQuara. Wil je je lichaam op een natuurlijke manier zuiveren, dan kan ik je ook advies geven. Ben je vegetariër of veganist, of wil je het worden, maar weet je niet goed hoe een evenwichtig menu samen te stellen? Heb je diabetes of coeliaki en wil je wat praktische tips? Wil je wel eens wat anders dan brood op je bord of meer rauwe voeding in je leven implementeren? Ik help je graag op weg.

We bekijken in een uitgebreid gesprek samen je conditie (gezondheidstoestand), de constitutie (erfelijkheid), het werk dat je doet, je huidige voedingsgewoontes en levensstijl (sport, beweging). Vanuit deze gegevens kijken we welke voedingsaanpassingen er kunnen gebeuren, of hoe om te schakelen, rekening houdend met jouw mogelijkheden en behoeften. Er wordt in samenspraak eventueel een dagschema opgesteld en recepten en tips worden meegegeven. Voor het gesprek, inclusief dagschema, recepten en tips betaal je 50 euro. Indien je dit wenst, kan ik je ook via e-mail of telefonisch advies geven. Vanzelfsprekend volg ik op wat de meegegeven adviezen met je doen, evalueren we samen en passen we het schema indien nodig aan.