Startpagina | Massages | Aromatherapie | Natuurlijke cosmetica | Voedingsadvies | Bachbloesems

Een woordje uitleg over mezelf en deze website

foto sofie

Gezondheid, voeding en psychologie hebben me altijd geboeid. Van zodra ik de leesmicrobe stevig te pakken kreeg, begon ik er alle boeken over te lezen die ik maar kon vinden. Later wilde ik met de vergaarde informatie echt iets gaan doen. Ik wilde me inzetten voor anderen en ging op zoek naar een aangename en voor mij haalbare manier om dit te kunnen realiseren.

Als tiener was ik al vrijwilligster bij een plaatselijke afdeling van het Rode Kruis, in de Kempen waar ik toen woonde. Dit liep jammer genoeg niet altijd even vlot vanwege mijn visuele beperking. Ik ben volledig blind vanaf mijn geboorte door Glaucoom, maar dat heeft me nooit tegengehouden om anderen te helpen en dingen te ondernemen. Binnen het Rode Kruis kon ik niet doen wat ik wilde, administratie alleen was voor mij niet voldoende. Ik ging dus op zoek naar iets waar ik me ten volle voor kon inzetten, zonder dat mijn beperking me in de weg stond.

In 2002 studeerde ik af als medisch secretaresse aan de Provinciale Hogeschool Limburg te Hasselt. Jaren lang heb ik naar een leuke job gezocht in deze richting, maar die heb ik jammer genoeg nooit gevonden. En steeds meer kwam ik ook tot het besef dat een fulltime baan in een administratieve functie achter een bureau toch niet helemaal was wat ik zocht. In 2003 verhuisde ik naar Gent met mijn partner. Kort daarna werden onze kinderen geboren, wat de zoektocht naar de geschikte baan een tijd lang minder prioritair maakte voor mij.

Vanaf het moment dat onze kinderen allebei naar school gingen, wilde ik iets helemaal anders gaan doen dan enkel het huishouden draaiende houden. Ik wilde ook uit andere zaken voldoening kunnen halen. Er waren zo veel dingen die me interesseerden, waar ik slechts weinig van in de praktijk kon brengen. Altijd al had ik het gevoel dat iedereen met problemen naar me toe kwam, en ik wilde hen meer kunnen helpen dan ik sowieso al deed door naar hen te luisteren en er voor hen te zijn.

Uiteindelijk besloot ik te starten met de opleiding tot Gezondheidsconsulente aan het IVBO, die ik met veel enthousiasme heb afgerond. Ik behaalde de deelcertificaten Wellnesswetenschappen, Massagetherapie, Voedingsleer, Praktische Psychologie, Natuurlijke Cosmetica (Aromatherapie), Bachbloesemtherapie, Hot Stone Massage, Marma Massage, Chakra Therapie, Meridiaan- en 5-elementenleer. Verder behaalde ik het officeel vestigingsattest „beroepsbekwaamheid Masseur/Masseuse”, uitgereikt door de Centrale Examencommissie te Brussel. Na deze opleiding wist ik wat ik wilde. Ik kon me eindelijk gaan verdiepen in de dingen die me goed lagen en me werkelijk interesseerden. In april 2009 werd mijn praktijk geboren, die ik samen met mijn fantastische partner realiseerde. Zonder hem was dit nooit mogelijk geweest.

aQuara was voor mij een droom die in vervulling ging. In dit letterwoord liggen de namen besloten van onze zoon Quinten (°2005) en dochter Sara (°2004). Verder is water (Aqua) de bron van alle leven. Zonder water zou er geen leven zijn op deze planeet. Een mooie meerwaarde voor een zaak die zich profileert als puur natuurlijk, vind ik zelf. Voor mij is het van groot belang dat mijn praktijk toegankelijk is voor iedereen. Ik zal dan ook alles in het werk stellen om dit te bereiken en sta steeds open voor suggesties en feedback hieromtrent. Ik houd deze website bewust sober, to-the-point en zonder moeilijke woorden. Vlot leesbare teksten en begrijpelijke taal die iedereen zonder veel moeite verstaat. Dat hoort bij mijn stijl. Ook in mijn producten komt dit duidelijk naar voren: het gaat om het product zelf, niet om de verpakking. Puur natuurlijk, eenvoudig, functioneel, zonder overbodige franjes.