Startpagina | Massages | Aromatherapie | Natuurlijke cosmetica | Voedingsadvies | Bachbloesems

Welkom

Welkom bij aQuara, de plek voor gezondheidsadvies, producten en behandelingen op maat.
Voor meer info, zie het menu hierboven.

Op de startpagina vind je op regelmatige basis een eenvoudig recept of een gezondheidstip. Hou deze website dus zeker in de gaten! Bekijk mijn blog en volg aQuara via Facebook voor de laatste nieuwtjes.

Recept amandel-cacao balletjes

Zoek je nog een leuk zelfgemaakt cadeautje tegen de naderende feestdagen? Of wil je jezelf gewoon eens lekker verwennen zonder schuldgevoelens? Dan vind je hieronder misschien wel wat je nodig hebt. Ik maakte deze balletjes enkele dagen geleden en ze vielen hier zo goed in de smaak dat ik jullie het eenvoudige receptje niet wil onthouden.

Ingrediƫnten:
- 200 gram bruine amandelen (ongezouten)
- 100 gram kokosbloesemsuiker of Arenga palmsuiker
- 50 gram cacaopoeder of meer naar smaak, plus wat extra voor de afwerking
- ongeveer 50 ml puur rozenwater

Bereiding:
- Doe de amandelen in een keukenmachine en maal deze fijn.
- Schraap het meel tussendoor van de randen en laat de machine verder draaien tot je nog geen notenpasta hebt, maar de olie uit de amandelen begint vrij te komen. Dit duurt een tiental minuten, afhankelijk van hoe krachtig je keukenmachine is.
- Doe de gemalen amandelen in een kom, voeg de suiker toe en meng alles goed.
- Voeg nu beetje bij beetje het rozenwater toe tot je een mooi kneedbaar deeg bekomt.
- Voeg tijdens het kneden naar smaak cacaopoeder toe.
- Laat het deeg een half uurtje rusten en rol er kleine balletjes van.
- Rol de balletjes door de extra cacaopoeder en geniet. Serveer ze op een mooi schaaltje of wikkel ze in een mooie cadeauverpakking.

2019/12/16 19:59 · Sofie Van Grieken

Gezondheid en Wellness

gezondheid en wellness, foto rozeblaadjes

Een optimale gezondheid begint bij de juiste voeding en voldoende vochtinname. Maar ook regelmatig bewegen en genoeg rust en ontspanning zijn van groot belang. Als we vertrekken vanuit deze basisregels, en als we de signalen van ons lichaam ter harte nemen, kan ons organisme heel veel - al dan niet medische - problemen zelf oplossen. Toch zijn er wel eens momenten in het leven dat we het moeilijk hebben, of waarop een duwtje in de goede richting welkom is. Een ontspannende of stimulerende massage, aromatherapie, bachbloesems of kruiden kunnen een gezonde levensstijl op een natuurlijke en aangename manier ondersteunen.

aQuara staat voor persoonlijk advies en producten die afgestemd zijn op jouw noden en behoeften. Wil je een paar kilootjes kwijt, weet je niet goed hoe een evenwichtig menu samen te stellen, zijn er lichamelijke of emotionele klachten waar je iets wilt aan doen? Ik help je graag op weg om deze kwaaltjes op een milde, natuurlijke manier aan te pakken. Op mijn blog vind je alvast wat tips en recepten om je op weg te helpen!

Bij aQuara kun je terecht voor individueel voedingsadviesof een aromatische maar ook voor een persoonlijke ondersteuning bij het heilzame gebruik van kruiden, aromatherapie en bachbloesems. Voor de huid bied ik je een gamma van ambachtelijk bereide, natuurlijke verzorgingsproducten aan, afgestemd op jouw huidtype, en eventueel op de specifieke problemen die je wilt aanpakken.

Voor meer informatie of een afspraak: contacteer mij vrijblijvend.