Startpagina | Massages | Aromatherapie | Natuurlijke cosmetica | Voedingsadvies | Bachbloesems

Massages

massages, foto schoudermassage

Massage is al van oudsher een methode om te kalmeren en te verzorgen. Het is een moment van rust en aandacht. Steeds meer mensen herontdekken deze therapie als middel om ontspanning en welzijn te bereiken. Massage is een helende kunst, een ontmoeting, een aanraking, van mens tot mens, op een zuivere manier. Zonder lichamelijk contact kunnen we eigenlijk niet, maar in deze haastige wereld staan we niet altijd stil bij onszelf en wat we nodig hebben. Aanraking, massage, helpt je weer contact te maken met je lichaam, te leren luisteren naar wat het je zegt, en het leven met alle spanningen beter aan te kunnen. De massagetafel is een plek om even helemaal niets te hoeven en je bewust te worden van je lichaam zoals het op dat moment is.

Massage is gebruik maken van de tastzin, het zintuig dat je het eerst ontwikkelt, dat je het vermogen geeft om te voelen. Maar de tastzin is jammer genoeg ook de manier van waarnemen die we het eerst lijken kwijt te raken in het dagelijkse leven binnen onze maatschappij. De meeste indrukken doen we op via onze ogen en oren, door het werken met computers en het kijken naar televisie. Toch worden natuurlijke handelingen zoals wrijven, drukken en kneden vaak genoeg door onszelf toegepast als we pijn of stijfheid voelen in spieren of gewrichten. We zijn dan in feite zelf al bezig om massagetechnieken toe te passen, zij het meestal onbewust. Onze handen gaan als het ware automatisch naar de pijnlijke plek. Net als een moeder die haar kind troost door het vast te houden en aan te raken. Omdat niet alle lichaamsdelen even gemakkelijk bereikbaar zijn, hebben we soms een ander nodig om een bepaalde plek te masseren.

De natuur heeft onze huid en de lagen eronder zo gemaakt dat ze zintuiglijke waarnemingen kan ontvangen en doorgeven aan de rest van ons lichaam. Dit is de reden dat aanraking op een therapeutische manier de werking van klieren, spieren, gewrichten, organen en zenuwen kan verbeteren. Massage vermindert de spierspanning, werkt pijnstillend, verlaagt de bloeddruk, activeert het immuunsysteem en vergroot de weerbaarheid tegen ziekten. Tevens stimuleert het de bloedsomloop en ondersteunt het de lymfestroom, waardoor gifstoffen uit ons lichaam worden afgevoerd. Massage is dus een gezonde manier om ons lichaam te ontgiften en te zuiveren. Een behandeling kan ontspannend werken, maar kan evengoed opwekkend en stimulerend zijn, naargelang de toegepaste massagetechnieken. Stress, spanningen, slapeloosheid en allerlei fysieke ongemakken kunnen verminderen of zelfs geheel verdwijnen.

Na afloop van een massage is het aan te raden veel water of zuiverende kruidenthee te drinken, om de afvalstoffen op een goede manier af te laten vloeien. Op deze manier zal het resultaat van de behandeling optimaal zijn, en zul je nog langer kunnen profiteren van de weldoende werking ervan.

Massages praktisch:

Indien nodig bekijken we in een kort gesprekje wat jouw behoeften zijn. We bespreken eventueel medische klachten of problemen en ik bepaal ook welk huidtype je hebt, om de massage en de olie volledig op jou te kunnen afstemmen. Daarna kan ik je advies geven over welke massage voor jou het beste is, maar je bepaalt natuurlijk volledig zelf wat je wil en hoe lang het zal duren.

Ik bied zowel aromatische en sensuele massages als klachtenbehandeling aan. Op deze website vind je een aantal suggesties, maar andere mogelijkheden zijn zeker bespreekbaar.

Wil je graag zelf aan de slag met massage? Geef je je vriend(in) of partner eens graag een ontspannende massage, maar weet je niet goed hoe hieraan te beginnen? Dan zijn de massageworkshops op maat mogelijk iets voor jou.

Wil je je partner of een vriend(in) eens aangenaam verrassen? Cadeaubons zijn ook mogelijk. Heb je nog vragen, wil je graag meer info of wens je een afspraak, contacteer me dan vrijblijvend.