Startpagina | Massages | Aromatherapie | Natuurlijke cosmetica | Voedingsadvies | Bachbloesems

Bachbloesems

Bachbloesems, foto bloesem van de Vogelmelk

De bachbloesemtherapie werd ontdekt door Dr. Edward Bach, die leefde in het begin van de vorige eeuw. Hij ontdekte dat bepaalde bloesems van planten, struiken en bomen de eigenschap hebben om negatieve emoties of gemoedstoestanden, zoals bijvoorbeeld stress, neerslachtigheid, angsten, twijfelen, enz., terug in evenwicht te brengen. Van daaruit is de term bachbloesemtherapie ontstaan.

Deze therapie bestaat uit het werken met de 38 bachbloesems. Er worden maximum 7 bloesems geselecteerd en samengevoegd. Van deze combinatie worden er dan bv. 4 keer per dag 4 druppels ingenomen. Deze druppels kunnen rechtstreeks op de tong ingenomen worden, maar ze mogen ook in een andere vloeistof gedaan worden, zoals water, vruchtensap of kruidenthee. De werking blijft dezelfde.

Bachbloesemtherapie is 100% natuurlijk en volledig onschadelijk. Er zijn geen nevenwerkingen en het mag toegepast worden op alle leeftijden, van pasgeboren baby's tot hoogbejaarden. Bachbloesemtherapie mag gecombineerd worden met eender welke andere therapievorm of medicatie, ze zullen elkaar niet beïnvloeden. Ook de combinatie met koffie, pepermunt, enz. kan geen kwaad, zoals bij homeopathie wel het geval is.

Het moeilijke bij deze therapie is de juiste combinatie van de bachbloesems selecteren. Daarvoor is een grondige kennis van de 38 bachbloesems noodzakelijk. Ook moet men in staat zijn om objectief te kijken naar de eigen gemoedstoestand. Dit is dikwijls niet gemakkelijk, omdat men tegelijkertijd het object van waarneming is en het subject die moet oordelen. Vandaar dat het vaak aan te raden is om beroep te doen op een bachbloesemconsulent. Deze kan als derde persoon een objectieve kijk bieden op de emoties die je momenteel parten spelen.

Bachbloesemtherapie is een zachte manier van werken. Meestal komen de resultaten heel geleidelijk naar boven. Vaak is het de naaste omgeving die de eerste veranderingen merkt in het gedrag van de persoon. Bachbloesems moeten wel consequent en lang genoeg ingenomen worden. Enige discipline is dus vereist om goede resultaten te bekomen.

Bachbloesems praktisch:

Twijfel je vaak aan jezelf, ben je onzeker of angstig, of heb je andere emotionele moeilijkheden, en wil je dit aanpakken? Dan biedt bachbloesemtherapie een milde, natuurlijke manier om jezelf emotioneel weer in balans te brengen. Bedenk hierbij dat veel lichamelijke klachten een psychische oorsprong hebben, zoals pijnlijke spieren door stress. Na een trauma, bijvoorbeeld een scheiding of het overlijden van een dierbare, kunnen Bachbloesems je helpen het gebeuren beter en vlotter te verwerken. Ook trauma's van vroeger, die nog geen plaats gekregen hebben, kunnen aangepakt worden. Bachbloesems kunnen een goede ondersteuning zijn voor opgroeiende kinderen, bij ADHD bijvoorbeeld, en zelfs voor dieren met gedragsproblemen.

In een verkennend gesprek bekijken we wat de problemen juist zijn. Over jezelf praten op zich kan vaak al heel wat losmaken en erg verhelderend zijn. Aan de hand van wat jij vertelt, stel ik een combinatie van bloesems samen. Het gesprek, inclusief het samenstellen van de juiste bloesemcombinatie en het remedieflesje, kost je 50 euro. Vanzelfssprekend volg ik op wat de bloesems met je doen, en pas indien nodig de combinatie aan. Als je dit wenst, kan een gesprek ook telefonisch, dan stuur ik het flesje met de gekozen remedies naar je op.