Startpagina | Massages | Aromatherapie | Natuurlijke cosmetica | Voedingsadvies | Bachbloesems

Rode bieten-pindasoep

Een stevige maaltijdsoep voor winterse dagen, met een aparte, ietwat zoete smaak.

voedingsadvies, foto bord met rodebietensoep

Ingrediënten voor 4 personen: 6 middelgrote rode bieten
2 grote uien
4 teentjes knoflook
2 centimeter geraspte gember (of 1 eetlepel gemberpoeder)
1 eetlepel currypoeder (of naar smaak)
1/2 eetlepel komijn
1/2 eetlepel korianderpoeder
een flinke scheut ciderazijn
1 liter groentenbouillon
8 eetlepels pindakaas of gemalen pindanoten
zonnebloem- of saffloerolie om in te stoven

Bereiding: Stoof de in stukjes gesneden ui glazig in de olie.
Voeg de in blokjes gesneden rode biet, geraspte gember, geperste look en kruiden toe.
Laat alles even stoven en blus af met de ciderazijn.
Doe de groentenbouillon erbij en laat alles koken totdat de rode bieten gaar zijn.
Voeg de pindakaas toe en mix het geheel.
Breng op smaak met peper en zout.
Serveer met verse korianderblaadjes.